Nieuws overzicht

Minder nieuwbouwwoningen verkocht in 2023

Het totale aantal verkochte nieuwbouwwoningen is in 2023 het laagste in de afgelopen vijf jaar. In totaal werden er vorig jaar 16.600 nieuwbouwhuizen verkocht. Dat aantal is sinds 2018 niet meer zo gering geweest.

Lees verder

Spaarrente bij Nederlandse banken iets omhoog

De Volksbank, waar SNS, ASN Bank en RegioBank toe behoren, heeft de spaarrentes licht verhoogd. Vanaf 10 april krijgen spaarders met een tegoed tot 25.000 euro bij SNS en RegioBank 1,8 procent rente, 0,1 procentpunt hoger dan het was.

Lees verder

Woninghuur in Randstad duurste van Europa

Nederland is een van de duurste landen in Europa om een woning te huren in een grote stad. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag staan in de top 5 van duurste Europese steden voor woninghuur.

Lees verder

Minder persoonlijke leningen verstrekt

In 2023 is voor bijna 3,5 miljard euro aan persoonlijke leningen verstrekt aan consumenten. Dat is zes procent minder dan in het jaar daarvoor. Dit blijkt volgens Infinance uit de jaarlijkse marktcijfers van Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) die ruim 90 provent van de markt vertegenwoordigt.

Lees verder

Veel meer hypotheekaanvragen begin dit jaar

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 115.108 hypotheekaanvragen geregistreerd via het Hypotheken Data Netwerk (HDN), het platform dat de digitale hypotheekberichten verwerkt. HDN constateert een stijging van ruim 26 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees verder

Online fraude steeds groter probleem

Nederlanders verloren in 2023 meer geld tijdens het online winkelen dan het jaar ervoor. Vaak werden betaalgegevens gestolen en deden oplichters uitgaven met het geld van de slachtoffers.

Lees verder

1,4 miljoen woningen onderdeel van een VvE

Op 1 januari 2022 waren er 135.000 Verenigingen van Eigenaren (VvE) in Nederland actief, die gezamenlijk ruim 1,4 miljoen woningen beheren. De meerderheid van de VvE?s beheerde een relatief klein aantal woningen. Slechts 15 procent van de VvE?s bestond uit meer dan 20 adressen.

Lees verder

Inflatie stijgt naar 3,1 procent

Consumentengoederen en -diensten waren in maart 3,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. In februari was het verschil (de inflatie) nog 2,8 procent. Dat meldt het CBS.

Lees verder

Aantal werklozen verder toegenomen

Het aantal werklozen is in de afgelopen drie maanden verder toegenomen, met gemiddeld 7 duizend per maand. In februari waren er daardoor 379 duizend mensen werkloos, het hoogste aantal in bijna anderhalf jaar.

Lees verder

Bijna helft leningen voor verduurzamen huis

Om verduurzamingen te financieren worden steeds vaker persoonlijke leningen gebruikt. In de afgelopen tien jaar is het aantal aanvragen verachtvoudigd. Dat schrijft Infinance op basis van data van het Nederlands Krediet Collectief.

Lees verder